TRAINING ZAKELIJK TEKENEN UITGEBREID

Communiceren met beelden is niet alleen leuker maar zorgt er ook voor de communicatie effectiever is. De boodschap is kernachtiger, wordt beter begrepen en beter onthouden. Zakelijk tekenen is dan ook een prachtig middel om in het dagelijkse werk in te zetten. Het enige is dat veel mensen het idee hebben dat ze niet kunnen tekenen. Dat is niet waar! Met eenvoudige technieken leer je in de training zakelijk tekenen uitgebreid hoe je iedereen kan tekenen en hoe je dat kan gebruiken in je werk.

In de basistraining zakelijk tekenen leer je in drie uur alle basistechnieken om te leren visualiseren, maar de uitgebreide training gaat nog verder. Je oefent hoe je je zakelijke tekeningen structuur geeft met kleur, schaduw, kaders en banners. Krachtige titels maken de flip-overs echt af.

Je leert niet alleen een praatplaat maken, maar ook hoe je eigen visuele templates kunt ontwerpen. Visuele templates gebruik je om groepen te begeleiden in bijeenkomsten. Bovendien leer je visuele aantekeningen te maken. Een uitgebreide training die ervoor zorgt dat deelnemers genoeg bagage meekrijgen zodat ze het meteen in het werk kunnen toepassen.

Training zakelijk tekenen
training-zakelijk-tekenen

Inhoud  training

< Basistechnieken om symbolen en mensen te tekenen

< Veel technieken om de tekeningen mooier te maken

< Kennis van manieren om zakelijk tekenen in het werk toe te passen

< Oefenen van deze toepassingen in het werk: praatplaat, visuele templates en visuele aantekeningen

< Gebruik van visuele werkvormen die ook in het eigen werk toepasbaar zijn bij het begeleiden van groepen  

Meer informatie over de training zakelijk tekenen en de mogelijkheid om deze incompany te organiseren? Neem contact op met Laura

praktische informatie

>> Alleen incompany

>> Inclusief: alle deelnemers krijgen een werkboekje met oefeningen en informatie, stiften en een fineliner

>> Locatie: eigen organisatie of een locatie naar keuze

>> Duur: 1 of 2 dagen 

>> Op maat: samen stellen we de ideale training vast 

 

Training zakelijk tekenen

Samen met mijn collega’s heb ik een leerzame dag mogen ervaren waarin Laura ons heeft meegenomen in de mooie wereld van het tekenen en hoe dit in te zetten in ons werk. We hebben veel geleerd en ook gelachen. Hoe zet je je gedachten op een creatieve manier om in tekeningen die voor iedereen duidelijk zijn? Op een laagdrempelige manier heeft Laura dit laten zien. Ik kan zeker zeggen dat iedereen kan tekenen! Ervaar het zelf want er gaat een wereld voor je open.

Jolanda Hofstra

Manager, Empatec

Een explosie aan inspiratie waar je in korte tijd met simpele basisvormen (rondje, vierkant, lijn) verrassend mooie tekeningen leert maken. Less is more. Met een simpele oefening waarin je vijf steekwoorden gaat vertalen in tekeningen laat Laura zien dat beeldtaal universeel is. Gedurende de dagen krijg je steeds meer handvatten om uiteindelijk een volledige praatplaat te ontwikkelen. Jammer dat er niet nog een derde trainingsdag was.

Veerle Visser

Workforce Coordinator, Hogeschool Utrecht