Training

Zakelijk tekenen uitgebreid

In je werk moet je regelmatig (complexe) boodschappen bespreken met anderen en ze meenemen in je verhaal. Met alleen woorden gaat dat moeizaam. Dat moet makkelijker kunnen! Communiceren met beelden is niet alleen leuker maar zorgt er ook voor de communicatie effectiever is. De boodschap is kernachtiger, wordt beter begrepen en beter onthouden. Zakelijk tekenen is dan ook een prachtig middel om in het dagelijkse werk in te zetten.

Veel mensen hebben het idee dat ze niet kunnen tekenen. Dat is niet waar! Met eenvoudige technieken leer je in korte tijd tekenen en hoe je dat kan gebruiken in je werk.

Je leert woorden die je in je werk gebruikt tekenen. Zo maak je met je met je collega’s een visuele vocabulaire die je iedere dag kan gebruiken. Daarnaast leer je manieren om tekenen in je werk te gebruiken: visuele templates en een praatplaat maken. Verder ontdek je meerdere visuele werkvormen waarmee je bijeenkomsten interactiever en effectiever maakt. 

Training zakelijk tekenen
training-zakelijk-tekenen

Inhoud training

Visuele vocabulaire
Je leert veel symbolen tekenen van woorden die je iedere dag gebruikt in je werk. Met je collega’s krijg je zo een verzameling aan iconen. 

Tekentechnieken
De uitgebreide training zakelijk tekenen gaat verder. Je oefent hoe je je zakelijke tekeningen structuur geeft met kleur, schaduw, kaders en banners. Krachtige titels maken de flip-overs echt af.

Toepassingen in werk
Je leert niet alleen een praatplaat maken, maar ook hoe je eigen visuele templates kunt ontwerpen. Visuele templates gebruik je om groepen te begeleiden in bijeenkomsten. Je leert visuele werkvormen die ook in het eigen werk toepasbaar zijn bij het begeleiden van groepen.   

Praktische informatie

Word je blij wordt van al deze mogelijkheden? Laten we dan een (online) afspraak inplannen om jullie wensen te bespreken. We maken samen de training op maat.

Wat krijg je sowieso:
– Een energieke training van één of twee dagen
– Een werkboekje met oefeningen en informatie voor alle deelnemers
– Een set met professionele markers in jullie huisstijl kleuren
Ik kom naar jullie toe om de training te geven op jullie eigen locatie of een gehuurde locatie.

Meer informatie over de training zakelijk tekenen en de mogelijkheid om deze incompany te organiseren? Neem contact op met Laura

Training zakelijk tekenen

Samen met mijn collega’s heb ik een leerzame dag mogen ervaren waarin Laura ons heeft meegenomen in de mooie wereld van het tekenen en hoe dit in te zetten in ons werk. We hebben veel geleerd en ook gelachen. Hoe zet je je gedachten op een creatieve manier om in tekeningen die voor iedereen duidelijk zijn? Op een laagdrempelige manier heeft Laura dit laten zien. Ik kan zeker zeggen dat iedereen kan tekenen! Ervaar het zelf want er gaat een wereld voor je open.

Jolanda Hofstra

Manager, Empatec

Een explosie aan inspiratie waar je in korte tijd met simpele basisvormen (rondje, vierkant, lijn) verrassend mooie tekeningen leert maken. Less is more. Met een simpele oefening waarin je vijf steekwoorden gaat vertalen in tekeningen laat Laura zien dat beeldtaal universeel is. Gedurende de dagen krijg je steeds meer handvatten om uiteindelijk een volledige praatplaat te ontwikkelen. Jammer dat er niet nog een derde trainingsdag was.

Veerle Visser

Workforce Coordinator, Hogeschool Utrecht