Je hebt een energieke bijeenkomst. Je hebt met elkaar de gewenste situatie beschreven. De bijeenkomst is bijna voorbij en je merkt dat de energie snel weglekt. En je moet nog het implementatieplan formuleren. Dat gaat niet meer lukken. Wat nog wel lukt is om 4 stappen formuleren die je moet nemen om tot het gewenste resultaat te komen. Daarvoor kan je de visuele template gebruiken. Dan kan je het later uitwerken tot een implementatieplan. In de video laat ik je zien hoe je de visuele template maakt.

Visuele-template-raket
Visuele-template-maak-een-Actielijst

Visuele template Actieplan maken

Doel: De deelnemers bepalen wat de huidige en de gewenste situatie is en welke grote stappen ze moeten nemen om bij de gewenste situatie te komen.

Vooraf: Teken de raket, aarde, sterren en planeet op een flip-over. Maak de planeet met behulp van een bord. (zie video)

Tijdens: Breng met de deelnemers de huidige situatie in kaart en schrijf het bij de aarde. Ga met elkaar fantaseren over de gewenste situatie en schrijf dat bij de planeet. Brainstorm over welke stappen ze moeten nemen om daar te komen. Plak ze bij de sterren en verander zo nodig de volgorde.

Toepassing: Teamcoaching, projectoverleg, jaarplanoverleg,
teamvergadering

Misschien word je hier ook blij van

visuele-werkvormen

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.