Een visueel verslag is een tekening van een (werk)bijeenkomst, congres of conferentie. Het geeft een krachtige samenvatting van wat besproken is en soms zelf wat onbesproken is. Het helpt deelnemers om de rode lijn te zien van de hele dag. Het kan ook helpen om de inhoud te verdiepen door door te gaan op wat er al besproken is. Ook na de bijeenkomst heeft het visuele verslag waarde. Het werkt als verslag voor de mensen die er waren en kan een buzzz generen op social media.   

Wanneer een visueel verslag?

Visueel-verslag-werkconferentie-Rutgers

Samenvatting van de dag
De inhoud van de bijeenkomst, congres of symposium zit meestal wel goed. Al die informatie kan ook veel zijn. Een visueel verslag helpt deelnemers om de rode lijn te zien. Bij de presentatie van het visuele verslag kan het ook een aha moment geven bij deelnemers, doordat ze het totale plaatje voor zich zien.      

Visueel-Verslag-innovatieexpo

Verdiepen van de discussie
Op het moment dat de discussie zichtbaar gemaakt wordt, is het niet meer nodig om een eerder gemaakt punt te herhalen (wat in discussies vaak gebeurt). Deelnemers kunnen de stap verder zetten en het gesprek verdiepen. Dit wordt ook wel eens visueel oogsten genoemd.     

Zakelijk tekeningen

Aandenken voor prijswinnaars
Tijdens bijeenkomsten worden regelmatig initiatieven in het zonnetje gezet door een prijs toe te kennen. Een visueel verslag als aandenken is een aantrekkelijke en effectieve manier om de ervaring van prijswinnaars te versterken en tegelijkertijd de boodschap van de prijs en de organisatie op een krachtige manier over te brengen.

wat-is-een-visueel-verslag

Verslag van de dag
Deelnemers van een bijeenkomst willen vaak na een bijeenkomst nog eens stil staan bij de dag, bijvoorbeeld een collega vertellen over interessante inzichten die ze hebben opgedaan. Een visueel verslag kan daarbij helpen. Daarnaast is het een concrete tool om in een vervolgbijeenkomst een stap verder te zetten.  

  

Visueel verslag laten maken

Wil je een visueel verslag laten maken van jouw congres, conferentie of bijeenkomst? Neem  dan contact op met Laura voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.