TRAINING VISUEEL FACILITEREN 

Zit je weleens in een vergadering waarbij iedereen achterover leunt en zich niet betrokken voelt? Of in een bijeenkomst waarbij alleen de hardste schreeuwers het woord voeren? Door visueel faciliteren verhoog je de betrokkenheid van de deelnemers en krijgt iedereen een stem. Het geeft bijeenkomsten structuur en maakt een saai overleg gewoon veel leuker voor de deelnemers en voor jou als facilitator.  

In deze verdiepende training visueel faciliteren leer je visuele werkvormen inzetten, maak je bestaande visuele templates en leer je je eigen templates ontwikkelen. De werkvormen zijn geschikt voor alle teams: van teams op de werkvloer, projectteams tot het bestuur van een organisatie. De werkvormen zijn divers van ‘icebreakers’ tot strategievorming. Na de training heb je veel nieuwe werkvormen tot je beschikking en de vaardigheden om ze in een bijeenkomst in te zetten.   

Visueel-faciliteren-training
Visueel-faciliteren-training
Training zakelijk tekenen

Inhoud  training

< Visuele werkvormen

< Bestaande visuele templates

< Gebruik van metaforen

< Ontwikkelen eigen templates

< Voorbereiding van de bijeenkomst en het omzetten in een verslag

Bij tips en tricks vind je een paar blogs over het maken en gebruiken van visuele templates. Meer informatie over de training zakelijk tekenen en de mogelijkheid om deze incompany te organiseren? Neem contact op met Laura. Data voor open inschrijving staan hier onder. 

praktische informatie

> Verdiepende training (volg eerst de basistraining) Heb je de basistraining nog niet gevolgd maar wil je wel deelnemen? Neem contact met mij op dan verzinnen we een oplossing.

>> Inclusief: een toolbox met oa een werkboekje met werkvormen en instructies en markers en veel meer! Moet natuurlijk een verrassing blijven 😉

>> Kosten: €299 exclusief btw (inclusief lunch)

>> Tijd: 9:30-16:30

>> Locatie: Zeist 

>> Datum: mail me voor de wachtlijst of een nieuwe datum

>> Aanmelden via info@illustratief.org

 

Training zakelijk tekenen

De training visueel faciliteren is een aanrader voor iedereen die zijn/haar tekenskills en het materiaalgebruik wil uitbreiden. De hele dag werd ik uitgedaagd om steeds meer uit m’n hoofd en handen te halen en zo m’n visuele doelen te bereiken. Ook het contact met de anderen was waardevol. We leerden spelenderwijs van en met elkaar. Het is een energiegevende dag, die bol staat van de inspiratie. Echt een cadeautje voor jezelf (van jezelf).

Femke van Voorthuizen

Visueel Facilitator, Vizualizeur

De workshop visueel faciliteren was zeer waardevol. Zakelijk tekenen paste ik al met enige regelmaat toe in mijn werk en zelfs privé. Echter om dat op optillen naar een hoger en beter toepasbaar niveau tijdens bijeenkomsten lukte mij niet voldoende. Nu wel na de training, niet alleen met tekenen maar ook met een set aan toepasbare methodes. Niet zomaar omdat het ‘leuk’ of ‘mooi’ is maar omdat het écht werkt. Goed toepasbaar en direct effect! Dank Laura.

Carole Groenescheij

Organisatieadviseur, CCC