Training zakelijk tekenen met de iPad

Breng je zakelijke tekeningen naar een hoger niveau door te tekenen op de iPad.  Jij gebruikt al zakelijk tekenen op flip-overs of op ander papier, maar er is zo veel mogelijk! Door digitaal te tekenen zijn jouw zakelijke tekeningen goed te gebruiken voor ontelbare manieren van communicatie. Je maakt jouw zakelijke digitale tekeningen voor een nieuwsbrief, beleidsnotitie, website of praatplaat die door de hele organisatie gebruikt kan worden.

Je leert handige manieren om de iPad voor je te laten werken. Zo leert handige trucjes maar ook hoe je alle losse onderdelen samenbrengt in een praatplaat. En als kers op de taart leer je een animatie maken. Het is ook vooral leuk. Deelneemster Maria Greven: “Na jaren worstelen begin ik er eindelijk plezier in te krijgen.”   

In de Training zakelijk tekenen met de iPad leer je hoe je gebruik maakt van de mogelijkheden van de iPad om een krachtige praatplaat te maken. Tijdens de training maken we gebruik van de app Procreate.

Inhoud  training

Digitaal-tekenen-ipad

< Hoe je de belangrijkste functies van het programma gebruikt

< Handige trucs om sneller te kunnen tekenen

< Het maken van een praatplaat op de iPad

< Manieren om live te tekenen en alle technische tips

< Twee manieren om een animatie (filmpje) te maken met Procreate

< Instructie video’s en opdrachten voor en na de training om te zorgen voor een goede verdere ontwikkeling ook ná de training. 

praktische informatie

  • Kosten:  €300 exclusief btw
  • Locatie: Zeist (Utrecht)
  • Data:      26 juni 2023
  • Tijd:        9:30-16:30
  • Nodig:   een iPad met de app Procreate en          een (apple) pen om mee te tekenen
  • Aanmelden: mail naar info@illustratief.org

De enige algemene voorwaarde: Ben je om welke reden dan ook verhinderd? Je kan je laten vervangen door iemand anders. Wij retourneren geen inschrijfgeld en je kan de training niet inhalen. 

 

Training zakelijk tekenen

wat zit er in de training

training digitaal tekenen online

Introductiesessie

Online bijeenkomst voor de beginners om de basisfuncties van Procreate door te nemen en te oefenen.

illustratief

Trainingsdag

In een dag gaan we met elkaar spelenderwijs de app ontdekken. Techniek en oefenen wisselen elkaar snel af.

Video’s

Je krijgt 5 weken iedere week een video met bijpassende opdracht om het geleerde tot je te nemen. 

training digitaal tekenen online

Gif sessie

Na de training ga je oefenen. In deze online sessie bespreken we nieuwe vragen en leer je gifs maken met Procreatie.

training digitaal tekenen online

Werkboek

In het werkboek staat alles wat je nodig hebt om digitaal te werken zodat je nog eens de stappen kan opzoeken.

Wát is de training ‘Zakelijk tekenen met de iPad’ van iLLustratief enorm inspirerend en enthousiasmerend! Laura neemt je van scratch af aan en heel laagdrempelig mee in de wereld van het digitaal creëren! Ongelofelijk hoe snel je meerdere tools en technieken leert en zelf resultaten behaalt. Wat mij heel goed bevalt is het maatwerk wat Laura levert en de praktische inslag van de training; vandaag geleerd, morgen toepassen! Dit allemaal naast de – door Laura samengestelde – erg leuke en zeer gemengde deelnemersgroep. We leerden gedurende de training al direct van en met elkaar en wisselden continu kennis en diverse vaardigheden uit. Laura staat daar zelf ook erg voor open en geeft/neemt daar ook de tijd voor. Het is alles behalve een vantevoren vastgesteld format wat ze ‘afdraait’.

Marjolein Kamps

Opleidingsadviseur, Amphia Ziekenhuis

In november deelgenomen aan de training digitaal tekenen bij iLLustratief. Behandeld wat was beloofd, praktische informatie, tips en trucs waarmee ik aan de slag kan, nieuwe vaardigheden geoefend en heel redelijk geprijsd. ‘t is een feestje om in de leer te zijn bij Laura! 👍🏻

Marjan Bosman

Consulent, Sigma

Ik heb met veel plezier de training Zakelijk tekenen met de iPad gevolgd. Je leert de basis en de fijne kneepjes van het tekenprogramma Procreate hanteren, zodat je kundig wordt in het maken van digitale tekeningen die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een praatplaat of managementsamenvatting. Daarnaast leer je ook hoe je een praatplaat opbouwt in PowerPoint. Laura is een fijne, deskundige trainer die je graag ondersteunt in je leerproces. Na de trainingsdag krijg je nog een aantal weken een opdracht om aan te werken, zodat je het geleerde direct in praktijk brengt. Absoluut een aanrader!

Margriet Hagenaars

Senior adviseur kwaliteit & innovatie , Alrijne Zorggroep

Laura is een prima gastvrouw en een deskundige trainer. De workshop Digitaal Tekenen is zowel voor starter als meer ervaren tekenaars goed te volgen. Veel variaties in content en toepassingsmogelijkheden. Vooral de praktische tips en tricks om sneller te werken en persoonlijke stempels te maken zijn zeer nuttig. En met het onderdeel live visualiseren wordt het geleerde en je eigen creativiteit direct in de praktijk gebracht. En alles ook nog in een goed toepasbaar werkboekje. Was een prima dag die uitnodigt om het direct te gaan doen, top!

Hubèrt de Groot

Organisatieadviseur, Visual Facilitator