Training

Prikkel de Zintuigen

In deze training leer je hoe je de zintuigen kan prikkelen tijdens jouw bijeenkomsten en trainingen. Je leert welke invloed zintuigen hebben op hoe wij functioneren in bijeenkomsten. Je krijgt tools in handen om je deelnemers zo te prikkelen dat ze energieker zijn, open staan voor nieuwe informatie en meer in verbinding komen. Iedereen gaat aan! Naast heel veel kennis en ervaring, krijg je meer dan 25 prikkelende werkvormen mee.

Onze zintuigen hebben veel invloed op onze emoties, mindset en gedrag. Dit geldt in het dagelijkse leven maar ook in het werkende leven. Zintuigen beïnvloeden hoeveel energie we hebben, of we ons kunnen concentreren op een vraagstuk en of we primair reageren of langer nadenken. Of we ons in een bijeenkomst verbonden voelen met onszelf en met anderen. Zintuigen zijn dus krachtige instrumenten. Toch benutten we hun invloed in de wereld van organisaties minimaal. Zo zonde! Maar goed nieuws: deze training brengt hier verandering in.

Training-prikkel-de-zintuigen
Training-prikkel-de-zintuigen-2

Meteen toepassen op je werk

Jij zit niet te wachten op een training waar je alleen maar theorie leert en het niet in de praktijk leert toepassen of een training met heel veel werkvormen en je achteraf bent vergeten hoe je het moet toepassen. Daarom krijg je heel veel nieuwe kennis maar oefen je ook veel werkvormen. Je krijgt alle praktische tools in handen waardoor je het meteen in je werk kan toepassen.

Na deze training:

  • Weet jij welke wetenschappelijk bewezen interventies jij kan inzetten om de zintuigen en het functioneren van deelnemers van jouw bijeenkomsten te beïnvloeden
  • Ken jij vele concrete, zintuigelijke werkvormen voor verschillende doelen. Muzikaal werken aan teambuilding, brainstormen met je neus en lichaamsbewustzijn inzetten bij besluitvorming; het komt allemaal voorbij.
  • Bruis jij van het zintuigelijke enthousiasme en zelfvertrouwen om met de opgedane inspiratie aan de slag te gaan
  • Kan je ook direct aan de slag, dankzij het werkboek met 25 zintuigelijke werkvormen én de kaartenset van de werkvorm Teamfonie. Beiden ontvang je bij de training.

Praktische informatie

  • Locatie: Utrecht
  • Data:       20 november 2024
  • Tijd:        10:00-16:00
  • Kosten:   €495,50 inclusief btw (409,50 excl BTW)
  • Aanmelden: mail naar info@illustratief.org 

 

Voor wie?

Deze training is waardevol voor iedereen die betrokken is bij sessies en hierin graag een creatieve, anders-dan-anders aanpak toepast. Uitermate geschikt dus voor facilitators, managers, projectleider en vergadering-voorzitters.

Ben je na jouw aanmelding helaas verhinderd om naar de training te komen? Stuur dan gerust iemand in jouw plaats. De deelname annuleren of verzetten is helaas niet mogelijk.

 

zintuigen prikkelen

De Trainers

Sharon van den Ham

Vlam

Laura Lagaaij
iLLustratief

online meetings visual
Deze training wordt gegeven door ons: Laura Lagaaij en Sharon van den Ham. Beiden helpen wij organisaties om hun doelen te bereiken via creatieve methoden en tools. Zoals onder andere visualisaties (Laura) of maatwerk escapespellen (Sharon). 


We creëren, faciliteren en inspireren.

Het idee voor deze training ontstond vanuit onze liefde voor muziek. Op een dag raakten we in gesprek over de emotionele kracht die muziek heeft. En dat dat eigenlijk ook voor andere zintuigen geldt. We zijn ons gaan verdiepen in de wondere wereld van zintuigen en ontdekten heel veel inzichten, weetjes én toepassingsmogelijkheden met zintuigen. Wat ons betreft wordt dit nog veel te weinig benut in organisaties. Daar brengen wij met deze training graag verandering in.