Het leukste van een vakantiedagboek is om nieuwe dingen te proberen en te tekenen. Dat is nog niet zo makkelijk. Iedere dag een nieuwe opdracht verzinnen. Soms komt de inspiratie op andere manieren tot je. In mijn dochters vakantie doe boek stond de opdracht om zelf een postzegel te ontwerpen voor je vakantie. Dat werd een van de leukste pagina’s van mijn vakantiedagboek. In dit blog laat ik je zien welke stappen ik heb genomen.

Ik zit trouwens al wel te denken hoe ik zit ook ik deze postzegels kan gebruiken op flipovers bij mijn creatief faciliteer werk. Postzegels die de cultuur van de organisatie typeren?

Postzegel vakantie

1. Zoek inspiratie: Het makkelijkste is om te kijken naar bestaande postzegels en daar elementen van te nemen die je aanspreken. Ik vond de compositie en lettertype van deze Poolse postzegels heel mooi. 

Postzegel vakantie

2. Teken het kader: Normaal zou ik adviseren om als laatste het kader te tekenen maar bij een postzegel is een kader nogal bepalend. Daarom teken ik hem als eerst. Ik gebruikte een pasje en tekende met potlood de rand. Met fineliner tekende ik vervolgens een kartellijntje. 

Postzegel vakantie

3. Kies een onderwerp en schets het: Kies voor de verschillende soorten onderwerpen. Teken bijvoorbeeld voor activiteiten die je hebt gedaan, iets uit de natuur of lokaal eten. Samen vertellen de postzegels een verhaal over de vakantie. Ik tekende de camper, de muggen, zwemmen in de hoge golven, wodka en een vogel.  

Postzegel vakantie

4. Maak alle postzegels af: Ik schets het eerst met potlood en trek het dan over met watervaste fineliner (Staedler of Sakura). Vervolgens gum ik de potloodlijnen uit. Wacht nog even tot de inkt droog is voordat je gaat gummen. Anders veeg je zwarte inkt over je blad.   

Postzegel vakantie

5. Geef de postzegels kleur: De postzegels springen er echt uit als je ze kleur geeft. Dat kan met stift of kleurpotlood. Ik vind aquarelverf wel het lekkerste werken. Ik heb een klein reissetje van Winsor&Newton.  

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.