Het begin van een tekendagboek start met een pakkende titelpagina. De pagina zet meteen de toon voor de rest van het dagboek en maakt duidelijk waar de reis naar toe gaat en wanneer. Deze pakkende plaat kan je ook al van te voren thuis maken. Een leuke manier om voorpret te hebben.

titel-lettering

1. Bepaal de tekst en hiërarchie: Bedenk wat de tekst van je titel wordt. Wij hadden bijvoorbeeld een inside joke voor onze reis: Oostzee, pakken we mee. Schrijf de tekst op en bepaal wat de belangrijkste tekst is en welke minder belangrijk. De belangrijkste tekst wil je eruit laten springen en de andere tekst mag wat meer op de achtergrond.

titel-lettering

2. Schets een lay-out: Je kan de titel pagina er uit laten springen met pakkende layout. Maak verschillende opzetjes zoals je ziet op de foto. Speel met banners, halve cirkels, rechte vlakken of schuine vlakken. Maak een groter vlak voor de belangrijkste tekst en kleinere vlakken voor de minder belangrijkere tekst. Kies de lay-out die je het meest aanspreekt.   

titel-lettering

3. Kies lettering stijlen en schets het: Kies voor de verschillende soorten tekst verschillende soorten lettering stijlen. Kies bijvoorbeeld voor sierlijk, speels, stoer of zakelijk en mix de stijlen. Heather Martinez heeft een gratis cursus voor een aantal letteringstijlen die je op flip-overs kan gebruiken. Je moet je wel even registreren op haar website. Je kan ook deze video op Youtube kijken. 

titel-lettering

4. Teken het in je tekendagboek: Als je tevreden bent kan je het gaan tekenen in je tekendagboek. Het kan extra leuk zijn om elementen van je reis erbij te tekenen. Dan krijgt het nog een speelsere uitstraling. Maak de plaat definitief en maak een foto. Als je hem deelt op insta, gebruik dan de tag #tekenjezomerdagboek  

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.