Niets tekent zo lekker op papier. Zelfs de iPad komt er niet bij in de buurt. Maar papier is ook zo onvergeeflijk. Een taal of tekenfoutje is zo gemaakt. Dat ligt niet aan jou. Het is onmogelijk om een flip-over te maken zonder een klein foutje. Dus in dit blog een overzicht van slimme oplossingen.

Foutjes-corrigeren-in-je-tekening

Laat het lekker zo

Ik snap dat je het perfect wilt doen, maar is een foutje nou echt zo erg? De meeste mensen hebben het niet eens door. Laat zien dat jouw tekenwerk handwerk is en omarm de imperfecties.

Foutjes-corrigeren-in-je-tekening

Bedek je foutje

Je kan gemakkelijk de fout bedekken met iets waardoor je het niet meer ziet. Je kan tipp-ex gebruiken of een witte stift. Zo’n roller werkt beter dan een kwastje. Maar alsnog ben ik geen fan van het resultaat omdat je er minder mooi overheen kan tekenen. Je kan een wolkje van zwart maken en dan schrijf je er met een acrylstift over het wolkje. Er zijn ook mensen die witte etiketten gebruiken om er overheen te tekenen. Het beste werkt voor mij om een stukje papier van een andere flip-over te knippen en over je foutje te plakken. Je ziet dan geen kleurverschil.

 

Foutjes-corrigeren-in-je-tekening

Maak er iets anders van

Laat je creativiteit eens gaan en kijk of je iets anders kan maken van je foutje. Een uitroepteken van een verkeerd geplaatste letter of maak een ster of ander icoon van je foutje. 

Foutjes-corrigeren-in-je-tekening

Leg er juist de aandacht op

Maak er eens een grapje van. Vraag wie de fout heeft gespot en deel een prijs uit voor de eerste die het heeft gezien. Of zet een rode streep onder een taalfoutje zoals je ook hebt in Word. Ik gebruik mijn schrijffoutje vaak als onderstreping van mijn punt dat iedereen fouten maakt en dat de grootste uitdaging bij zakelijk tekenen is: mild voor jezelf zijn!

 

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.