Training

Training zakelijk tekenen

Wist jij dat iedereen kan tekenen? Dat communiceren met beelden beter werkt dan met woorden?

Een groot deel van onze hersenen zijn gericht op visuele aspecten. Toch communiceren we vooral in woorden. Dat kan ook anders.

In deze training zakelijk tekenen leer je hoe je kan tekenen in je werk: voor jezelf, bij het begeleiden van groepen of individuen. Door het gebruik van tekeningen kunnen mensen beter tot de kern van het verhaal komen, het verhaal beter begrijpen en beter onthouden. Bovendien is het ook gewoon leuk!

Training zakelijk tekenen
training-zakelijk-tekenen

Inhoud training

< Basistechnieken om symbolen en mensen te tekenen

< Simpele technieken om de tekeningen mooier te maken

< Kennis van manieren om zakelijk tekenen in je werk  te gebruiken

< Oefenen van deze toepassing(en) in het werk

< LEF! Na de training negeer je het stemmetje in je hoofd die zegt dat je niet kan tekenen. Je ervaart dat het een vaardigheid is die iedereen kan leren

Meer informatie over de training zakelijk tekenen en de mogelijkheid om deze incompany te organiseren? Neem contact op met Laura. Data voor open inschrijving staan hier onder. 

Praktische informatie

> Kosten: €150 exclusief btw

> Locatie: Zeist (Utrecht)

> Data: stuur me een berichtje, dan plan ik een datum 

> Materialen: Je krijgt onder andere een werkboekje en marker.

> Aanmelden: Stuur een mailtje naar info@illustratief.org

illustratief

In juni gaf Laura de training ‘Zakelijk Tekenen’ voor het Lean in de zorg (Lidz) netwerk. Deze werd hoog gewaardeerd met gemiddeld een 9,3! “Zeer nuttig en enorm inspirerend”, “leerzaam en direct toepasbaar”, “veel gedaan in kort tijd” en “enthousiaste docent met veel kennis” zijn een greep uit de reacties van de deelnemers. Voor Lidz een reden om deze training nogmaals aan te bieden en over een vervolg na te denken.

Sylvia Witter

Coördinator, LidZ

Laura heeft ons gehele team wegwijs gemaakt in de wereld van zakelijk tekenen. Een ontzettend leuke training, waarin ook de sceptische collega’s over hun eigen tekenniveau versteld stonden van hun eigen kunnen. Mooi om te zien dat je de dag start met een paar simpele vormen en aan het eind van de dag een volledige praatplaat kan maken. In korte tijd geeft Laura een legio aan tips&trucs en daagt ze je uit om terug te gaan naar de essentie van bijvoorbeeld een proces of project. We hebben het zakelijk tekenen diezelfde week nog toegepast en direct ervaren dat het erg goed werkt om aan de hand van een visueel document mensen mee te nemen in je verhaal. Wil je ook aan de slag met zakelijk tekenen? Met een training van Laura ben je er zeker van dat je gelijk daarna aan de slag kan!

Elsemieke Kok

Communicatie adviseur, Expertisecentrum Plato