Een goede tekening is met zekere lijnen gezet. Als je twijfelt is dat goed te zien. Het maken van goede lijnen is de basis van het tekenen. Maar het oefenen ervan is zooooooo saai.  We zitten liever in een café, de mensen om ons heen te tekenen. Maar daarvoor kan het lonen om toch met lijnen te beginnen.

 

  1. Leer je tool kennen: Iedere stift heeft zijn eigen manier van gebruiken en zet andere lijnen. Een brush pen geeft een andere lijn dan een ronde of wedge.
  2. Oefen met het zetten van lijnen: Op de kunstacademie is het een van de eerste lessen. Lijnen trekken, echt een kwestie van oefenen. Op deze website vind je een oefening voor het trekken van de lijnen.
  3. Verbeter je lijnen door letters te schrijven: Ik val misschien wat in herhaling maar ik ben beter gaan tekenen door mijn handschrift te verbeteren, want als je goed kan schrijven heb je ook je marker onder controle. Iedere lettering les begint met…. het trekken van lijnen. Ik ben fan van Heather en de Happy ever Crafter. Kijk deze video’s en doe de oefeningen om betere lijnen te kunnen zetten.
  4. Ga langzaam: Ben jij ook zo’n tekenaar die heel lang twijfelt over wat je gaat tekenen en hoe je dat gaat doen. En dan je tekening heel snel maken. Probeer eens je lijnen wat langzamer en aandachtiger te maken.
  5. Laat het los, laat het gaan: Het kan zijn dat je je marker heel stevig vast houdt en hard op het papier drukt. Dat zorgt voor weerstand met het papier en zorgt dat je minder flow hebt. Probeer je marker losser vast te houden en minder hard op het papier te drukken. 

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.