Zakelijke tekeningen

Visueel verslag bijeenkomst over Armoede en schulden

Stel je voor: je bent door allerlei omstandigheden dakloos geraakt. In informatiefolders zie je alleen maar beelden van dronken mannen die slapen op een bankje. Je voelt je helemaal niet aangesproken. 

Dat is de werkelijkheid van veel daklozen. Uit onderzoek bleek dat dezelfde afbeelding van de man op het bankje steeds terugkomt in nieuws artikelen. Daniëlle Arets vertelde dat we in onze taal al veel minder stigmatiserend zijn maar de beelden nog erg achterblijven. Het beelddepot doet onderzoek naar stigmatiserende beelden en is een beeldenbank aan het aanleggen met alternatieve beelden. 

Een mooie aftrap voor een bijeenkomst van de G40 (40 gemeentes) over houding, beeldvorming en taalgebruik bij armoede en schulden die ik mocht vastleggen in een visueel verslag. 

Laura maakte een digitaal visueel verslag van de dag. Een visueel verslag is een soort zakelijke tekening. Het verslag wordt ter plekke gemaakt. Het geeft een heldere samenvatting van de bijeenkomst en helpt bij het samenbrengen van alle informatie. Het is een waardevolle herinnering aan de bijeenkomt. En het is gewoon leuker dan een geschreven tekst. Kan jouw bijeenkomst wel wat extra’s kan gebruiken? Neem contact op met Laura en we onderzoek samen welke vorm en stijl van zakelijk tekenen past.

 
 
 Projectdetails 

Opdrachtgever: Platform3

Een bijeenkomst voor de G40, een samenwerkingsverband 41 middel grote gemeentes 

Doelgroep: Beleidsmakers van de G40

Thema: Houding, beeldvorming en taalgebruik bij armoede en schulden

Bijzonderheden: Onderzoeker Danielle Arets vertelde over haar onderzoek naar stigmatiserende beelden van daklozen en de alternatieve beeldenbank die ze met mensen uit de doelgroep aan het aanleggen is.