Zakelijke tekeningen

Visueel verslag conferentie

Tijdens de conferentie werden de resultaten gedeeld van het onderzoek ‘New Perspectives on reproductive choices’. Het onderzoek is uitgevoerd onder vluchtelingen en dóór onderzoekers met een vluchtelingenachtergrond. Ze onderzochten hoe mensen met een vluchtelingachtergrond hun wensen rondom kinderen beleven en hoe ze denken ze over anticonceptie en abortus. Ze vroegen hoe ze omgaan met verschillende culturele normen en wat ze nodig hebben aan ondersteuning vanuit professionals. De Transketeers maakten voor New Perspectives een geweldige film met de verhalen van de deelnemers.

De dagvoorzitter ging met de aanwezigen in gesprek over wat er nodig is om met oog voor culturele diversiteit te werken. Hoe maak je beleid rondom cultuursensitiviteit? Hoe werk je met tolken? En hoe kunnen de verschillende organisaties die zich met deze doelgroep bezighouden beter samenwerken? Een greep uit de vragen die ruim 150 professionals uitgewerkt hebben.

Laura maakte een digitaal visueel verslag van de dag. Een visueel verslag is een soort zakelijke tekening. Het verslag wordt ter plekke gemaakt. Het geeft een heldere samenvatting van de bijeenkomst en helpt bij het samenbrengen van alle informatie. Het is een waardevolle herinnering aan de bijeenkomt. En het is gewoon leuker dan een geschreven tekst. Kan jouw bijeenkomst wel wat extra’s kan gebruiken? Neem contact op met Laura en we onderzoek samen welke vorm en stijl van zakelijk tekenen past.

 Projectdetails 

Opdrachtgever: Rutgers

Een samenwerking van Rutgers, Pharos en migrantenorganisaties Cultuur in Harmonie, Himilo Stichting, Voice of All Women en Stichting Syrische vrouwen Emmen

Doelgroep: Bezoekers van de conferentie: oa medewerkers GGD, ministerie VWS, huisartsen en verloskundigen.  

Thema: reproductieve keuzes van vluchtelingen

Bijzonderheden:  Verslag werd gepresenteerd samen met een ‘spoken word’ voordracht van Séun Steenken.