Praatplaat Zorgpad digitale zorg

De interactieve praatplaat is onderdeel van de handreiking Samen beslissen over digitale zorg. Dit is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en Ministerie van VWS. Zij vormden de klankbordgroep voor Pluut & Partners en Motabilem Verandermanagement, die de handreiking hebben ontwikkeld. Diverse ziekenhuizen leverden input voor de handreiking. De handreiking is vervolgens getoetst onder patiënten, zorgmedewerkers en staffunctionarissen binnen ziekenhuizen.

De praatplaat laat het pad zien dat een patient doorloopt. Op verschillende momenten is er een keuze voor fysiek of digitaal contact. Als je op de praatwolkje klikt verschijnt er een pop up met voorbeeldvragen aan zorgverleners en patiënten. 

Praatplaten zijn een soort zakelijke tekeningen. Deze visualisaties dragen bij aan het helderder overbrengen, beter begrijpen en onthouden van de boodschap. En het is gewoon leuker dan een geschreven tekst. Heeft jouw organisatie ook een boodschap die wel wat extra’s kan gebruiken? Neem contact op met Laura en we onderzoek samen welke vorm en stijl van zakelijk tekenen past.

Projectdetails 

Opdrachtgever: Pluut & Partners

Doelgroep: Zorgverleners en patienten

Thema: Digitale zorg

Bijzonderheden: Interactieve plaat met behulp van pop-ups met voorbeeldvragen aan de patient en zorgverlener