Schuif de computer maar aan de kant. Het is weer tijd voor in persoon sessies. Je weet dat visualiseren heel goed werkt om die vergaderingen concreter en leuker te maken. Ik heb de MUST HAVE tools voor je op een rijtje gezet. Kijk ook nog even de video waarin de verschillen tussen de markers laat zien.

Ik word niet gesponsord voor deze tips. Het komt uit mijn zakelijk tekenen hart. 

Must have tools

Materialen actielijst visuele template

Markers: 

Er is maar één merk markers voor zakelijk tekenen: Neuland. Ze maken hoge kwaliteit stiften, die navulbaar zijn (dat is goedkoper en beter voor de aarde) en niet doordrukken. Fijn want dan krijg je geen strepen op de muur.  Als je start, heb je voldoende aan een zwarte marker (dunne en een dikkere), een grijze en twee kleuren. Er zijn verschillende penpunten: een ronde punt, wedge en een kwast. Je zal een eigen voorkeur hebben. Ik ben gek op de  artmarkers om kleuren mee aan te brengen. Vul je set aan met hele dikke markers voor titels: big of fat one. Ik heb op de site van Neuland een lijst gemaakt van mijn favo tools.      

 

Papier

Flip-over papier is altijd fijn om op te werken. Lekker groot en vaak staan er blokjes achterop die doorschijnen en helpen om recht te schrijven. De blokken van 123inkt werken altijd prima voor mij. Soms vind ik het ook leuk om juist een andere kleur papier te nemen. Je hoeft veel minder kleur aan te brengen, want er is al kleur. Bruin papier koop ik in inpakpapier rollen bij de Bruna. Wat ook heel verrassend werkt is het zwarte flip-over papier van Neuland

Pan-pastel-3

Kleur 

Als je voor bruin of zwart papier kiest heb je speciale markers nodig. De kleur van gewone markers is niet (goed) zichtbaar op dat papier. Chalk of acryl markers zijn goed zichtbaar op gekleurd papier en knallen er ook goed uit. Ik ben heel tevreden met Posca markers. Als je nog op een andere manier kleur wilt aanbrengen op gekleurd papier, kan je PanPastel gebruiken. Eerder schreef ik een blog over dit bijzondere materiaal.    

must have tools voor zakelijk tekenen

Extra tools 

Met bovenstaande tools kom je al een heel eind. Maar een paar extra tools maken zakelijk tekenen een stuk makkelijker. Zo teken ik veel ronde vormen in mijn werk maar kan ik ABSOLUUT geen cirkels tekenen. Eerst gebruikte ik mijn borden en glazen, Sinds ik de set Orbits (grote cirkels) heb van Neuland, blijven mijn glazen in de kast en gebruik ik deze set iedere dag. Daarnaast kan ik deze tape aanraden omdat het goed blijft plakken en het papier niet scheurt. Nadat je je flip-over hebt gebruikt, haal je hem gemakkelijk van de muur.   

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.