Deze week hield ik een gratis oefensessie in het kader van Inktober. Ik stimuleerde de deelnemers hun tekeningen op Instagram te plaatsen en anderen te volgen op Instagram. Een aantal mensen hadden geen Instagram en waren benieuwd hoe het werkt of wie interessant zijn om te volgen, dus dat vraagt om een blog met tips. 

Instagram is een social media platform gericht op het delen van afbeeldingen en foto’s. Voor mij  de ideale manier om inspiratie op te doen bij anderen, zelf tips en ideeën te delen. Je kan foto’s of korte filmpjes plaatsen en er een tekst bij plaatsen. Andere mensen kunnen daar op reageren. Zo kan je met elkaar in gesprek gaan.  

 

Inspiratie op doen: Mensen die mij inspireren op instagram zijn:

Schrijven op flip-overs

  • @henrysignpainter: Maakt borden voor de Nederlandse markt en laat in zijn posts regelmatig zien hoe je zulke fantastische letters maakt;
  • @corgraffitiart: Heather Martinez is dé expert in lettering binnen het werk van zakelijk tekenen;
  • @jamesllewis: Laat zien hoe je 3d letters kan maken;

Visueel faciliteren

 Live visueel verslag maken,

Tekentips:

  • @anatomytips: Geeft veel tips hoe je mensen kunt tekenen;
  • @etheringtonbrothers:  Laten zien hoe je van alles kan tekenen van rotspartijen tot auto’s
  • @prestosketching: Ben van Presto Sketching laat in een paar stappen zien hoe je een simpele tekening kan maken.  
Instagram voor zakelijk tekenen

Ideeën opslaan:  Als je een mooie illustratie ziet of werkvorm kan je het natuurlijk in je eigen tekenboekje tekenen maar je kan het ook opslaan bij Instagram. Druk op het labeltje rechtsonder de foto. Hou de banner langer ingedrukt  als je sub mapjes wilt maken. Je vindt je opgeslagen afbeeldingen als je naar je eigen profiel gaat en op de drie streepjes drukt.  

creatief vergaderen toolboxen

Zelf foto’s maken:  Als je een foto van je tekeningen gaat maken kan het handig zijn om over een aantal dingen na te denken. Zo krijg je een sprekende foto. Versterk dat je op papier hebt getekend. Laat zien dat het een boekje is of teken op een post-it. Leg er een voorwerpen omheen zoals stiften of een kop koffie. Neem de foto schuin. Dat maakt het perspectief speelser. Gebruik daglicht. Koosje Koenen heeft een video gemaakt waarin ze tips geeft een tekening te fotograferen met de beste belichting. 

spelen-op-het-werk

Tags: Een tag is een woord met een hashtag #. Met deze hashtag kan je jouw bericht oormerken. Dus als jouw bericht gaat over zakelijk tekenen dan kan je een tag plaatsen zoals #zakelijktekenen. Dan kunnen anderen die daar ook in geïnteresseerd zijn jouw bericht vinden (als jouw account openbaar is). Jij kan ook zoeken op een hashtag. Dan vind je leuke berichten over een onderwerp waar jij geïnteresseerd in bent. 

spelen-op-het-werk

Story’s, reels en meer: De fotogalerij is wat mij betreft de kern van Instagram. Extraatjes zijn story’s, reels en IGTV. Story’s vind je in de rondjes boven in beeld. Daar zie je mensen die je volgt. Ze plaatsen tijdelijke foto’s en filmpjes. Vaak zijn het vooral inkijkjes achter de schermen. IGTV is het de YouTube van Instagram met langere video’s bijvoorbeeld met teken tutorials en reels zijn gekke (muziek)video’s a la Tiktok.     

Meer inspiratie

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.