Je hebt een workshop zakelijk tekenen of visueel communiceren gevolgd of misschien ben je dat nog van plan. Je ziet veel mogelijkheden zakelijk tekenen om het toe te passen jouw werk. Je bent enthousiast begonnen met oefenen, maar waar haal je jouw inspiratie vandaan? In het werkboek, dat je krijgt in mijn workshop staan tips voor inspirerende boeken maar er zijn veel meer bronnen van inspiratie:

Video’s

Brandy Agerbeck is de auteur van boeken als `The Facilitators Guide’. Ze is een ster in het structureren van visuals. In dit filmpje legt ze uit hoe ze kleur gebruikt om haar werk te structureren. Iets anders dan mijn stijl, maar ze geeft goede nieuwe ideeën. 

Heather Martinez is een graphic recorder die zich heeft gestort op handlettering voor zakelijk tekenen. Haar technieken zijn gericht op het krijgen van snelheid terwijl je wel mooie letters maakt. Op haar youtube kanaal staan fantastische video’s en op de website van Neuland kan je de voorbeeld fonts downloaden die ze laat zien in haar video’s.

Daarnaast hebben Nadine Rosa (Duits) en Benjamin Felis toffe video’s.

Instagram

Op alle sociale media inspiratiebronnen te vinden. Voor visueel communiceren is instagram het medium om te gebruiken. Je kunt mensen volgen en afbeeldingen die jou inspireren opslaan voor later. Mensen die mij inspireren op instagram zijn:

Podcasts

Inspiratie voor zakelijk tekenen 2

Podcasts: Podcasts zijn een soort radioprogramma’s die je ook kunt downloaden en offline kunt luisteren. Ik luister iedere dag podcasts op de fiets. Er zijn hele leuke podcasts op het gebied van visueel communiceren.

  • Sketchnote Army: In deze podcast vertellen bekende sketchnoters over hoe ze begonnen zijn, hun werk en geven ze tips. Vandaag heb ik nog met plezier de podcast van Ben Crothers geluisterd.
  • Yuri Malishenko is een agile coach die de afgelopen tijd veel podcast heeft gemaakt over zakelijk tekenen. De bekendste en vaardigste tekenaars komen langs om tips te geven. 

Misschien word je hier ook blij van

Dit blog is onderdeel van de nieuwsbrief over zakelijk tekenen en creatief faciliteren wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.