In de zomer van 2018 ben ik voor het eerst naar een (IFVP) conferentie over zakelijk tekenen geweest. Ik voelde me een groentje tussen de ervaren collega’s en vond het super spannend. Er ging een wereld voor mij open. De sfeer was fantastisch en vrienden gemaakt. Wil je ook eens het avontuur aangaan? Kijk dan of er een conferentie voor jou bij zit.

2-3 april 2020

Utrecht (NL)

Graphic hunters organiseert SHOW nu voor het tweede jaar. Fijn congres over datavisualisatie en op een top locatie in Utrecht: Anatomiegebouw. Wel iets minder hands-on dan de andere congressen.

2-3 mei 2020

Wenen (AT) 

In Europa is er een netwerk met visual practionars ofwel zakelijk tekenaars. Je bent welkom om zo aan te sluiten door lid te worden van de facebook groep. Twee keer per jaar wordt een meetup gehouden en deze keer gaat het over storytelling en is David Sibbet van de Grove te gast.  

2-5 augustus 2020

San Francisco (USA) 

IFVP is dé organisatie voor visual practicionars. Dit jaar viert IFVP de 25ste jubileum. Het thema is reflecteren en vieren van diversiteit. 

11-13 september 2020

Brussel (BE)

Dit ‘tekenkamp’ richt zich op het visueel vastleggen van bijeenkomsten. Vorig jaar was het in Parijs en het zag er super uit. Ik denk wat laagdrempeliger dan de IFVP conferentie.    

13-15 januari 2021

Kaapstad (ZA)

Deze wereld conferentie voor visueel werkers is gericht op diversiteit, deep democracy en visualiseren. Mijn kaartje heb ik al gekocht.  

Trainingen in Nederland

Naast deze congressen en meetups worden er ook interessante trainingen in Nederland gegeven door ervaren visual practionars uit de hele wereld.

17 februari 2020

Zeist

Ben je linkshandig en worstel je met schrijven op flip-overs? Tijdens deze training gaan Heather Martinez en ik je leren hoe je de marker de baas kan worden.

18 februari 2020

Zeist

Heather is een Graphic Recorder die zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in lettering. Deze kunst draagt ze nu over op zakelijk tekenaars door online trainingen, haar boek en nu ook eenmalig in Zeist. 

18-19 maart 2020

Amsterdam

Raquel leert je om verder te gaan dan enkel digitaal vast te leggen wat er gezegd wordt. Ze daagt je uit om grenzen te zoeken en andere manieren van digitaal werken te zoeken. Ik heb deze training met plezier in Kopenhagen gevolgd.

20 maart 2020

Amsterdam

Christina is een super ervaren visueel projectmanager en organisator van WorldViz 2018. Ze leert je hoe je projecten op een visuele manier kan aansturen.  

Dit blog is onderdeel van mijn nieuwsbrief. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop links en krijg een handig banner boekje. Ook leren zakelijk tekenen? Meld je aan voor een van de zakelijk tekenen trainingen.